انواع اسکلت ساختمانی
2024-08-13
0 نظر
اسکلتبندی ساختمان یا همان استراکچر، ساختار اولیه ساختمان است که نقشی اساسی در استحکام و مقاومت سازه بر عهده دارد. معایب و مزایای اسکلت ساختمانی بسته به نوع آن متفاوت است. این اجزا، انواع مختلفی دارند و باتوجهبه میزان بودجه، موقعیت مکانی و درخواست کارفرما، در سازههای مختلف بهکارگرفته میشوند. آشنایی کامل با انواع اسکلت ساختمانی میتواند شما را در مسیر ساخت یاری دهد. اگر در ارتباط با انواع آنها و همچنین مزایا و معایب هر یک اطلاعات چندانی ندارید، با ما همراه باشید تا در این مقاله به معرفی و بررسی کامل ویژگیهای انواع اسکلت ساختمانی بپردازیم.
به اسکلت اغلب سازهها که شامل ترکیبی از ستونها، اتصالات و تیرهای اتصال است، اسکلتبندی ساختمان میگویند. در این استراکچرها، از مواد مختلفی مانند فولاد، سنگ و خشت استفاده شدهاست که مجموع این اجزا، وزن کف و دیوارها را در تمام عرض سازه تقسیم میکنند تا درنهایت ساختمان را محکم نگه دارند.
این اسکلتبندیها انواع مختلفی دارند؛ به همین دلیل، سازندگان در ابتدای کار همیشه با چالش انتخاب بهترین نوع آن که با ساختمان مدنظر همخوانی داشته باشد، روبهرو هستند. این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ چراکه انتخاب نوع مناسب اسکلت علاوهبر تاثیر بر میزان قیمت، بر استحکام بیشتر ساختمان نیز موثر است. معایب و مزایای اسکلت ساختمانی وابسته به جنس و متریال آن است که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشوند.
یکی از انواع اسکلتهای ساختمانی که بهدلیل پیشرفت تکنولوژی بسیار پرکاربرد شده، اسکلت ساختمانی فلزی است. این نوع اسکلت برای سازههای با ارتفاع مختلف مناسب است؛ چراکه نسبت به سایر اسکلتها مقاومت و استحکام بالاتری دارد.
تصمیم نهایی در ارتباط با بهکاربردن این نوع اسکلتبندی بهعهده مهندس ساختمان است. او براساس عوامل مختلف محیطی، عوامل اقتصادی، شرایط اجرا و درخواست کارفرما، مدل موردنیاز را انتخاب میکند. برای اجرای اسکلت ساختمانی فلزی، از مجموعهای از ورقهای فلزی و نیمرخهای فولادی استفاده میشود. انواع اتصالات سازههای فلزی عبارتاند از:
اتصالات جوشی: این نوع اتصال، فرایند اتصال دو قطعه فلزی بهیکدیگر است و با استفاده از گرما و فشار زیاد انجام میگیرد. با شروع فرایند جوش، قطعات فلزی به دمای ذوب خود میرسند و پس از آن به یکدیگر متصل میشوند.
سازههای فلزی پیچومهرهای: همانطورکه از اسم این نوع اتصالات پیداست، از آن برای اتصال قطعات فلزی با استفاده از پیچومهره استفاده میشود. به عبارت سادهتر، در این نوع اتصالات امکان اتصال دو قطعه فلزی با استفاده از پیچومهره امکانپذیر است.
پرچی: در این روش، دو قطعه فلزی بهصورت مکانیکی و بدون نیاز به گرما به یکدیگر متصل میشوند. برای اجرای این فرایند، پرچها بهصورت فشرده وارد قطعات فلزی شده و با ایجاد یک اتصال محکم و دائمی، سازههای پایدار تشکیل میشود.
شما میتوانید ازطریق مشاوره و گفتوگو با یک مهندس ساختمان ماهر و کاربلد، ضمن اطلاع از قیمتهای لحظهای اسکلتها، تجربه یک انتخاب امن و مطمئن را برای خود رقم بزنید و از معایب و مزایای اسکلت ساختمانی فلزی مطلع شوید.
برخی از مهمترین مزایای استفاده از این نوع اسکلت ساختمانی عبارتاند از:
باوجود اهمیت و مزایای بسیار زیاد اسکلتهای ساختمانی فلزی، این اتصالات معایبی نیز بههمراه دارند که هنگام بهکارگیری آنها در ساختمان باید این عوامل را مدنظر قرار دهید. برخی از مهمترین معایب اسکلت فلزی ساختمانی شامل موارد زیر میشوند:
اسکلت بتنی ساختمان، یکی دیگر از انواع اسکلت است که از ترکیب فولاد، سیمان، شن و ماسه، تشکیل شدهاست. از این نوع اسکلتبندی در تیرهای اصلی ستونهای ساختمان استفاده میشود. چنانچه در یک ساختمان شاهد بهکاررفتن ستونها، شاهتیرها، پی و بتن بودید، آن ساختمان یک اسکلت بتنی دارد.
خوشبختانه، صنعت بتن مداوم در حال پیشرفت و افزایش کیفیت است؛ ازاینرو، امروزه شاهد اجراهای متفاوت بتنی در سازههای مختلف هستید. بهطورکلی، معایب و مزایای اسکلت ساختمانی بتنی که در بیشتر سدها و پلها بهکار گرفته میشود، عبارتاند از:
اسکلتهای بتنی همانند هر سیستم سازهای دیگری معایب خاص خود را دارد که باید قبل از ساخت مورد توجه قرار گیرند. برخی از مهمترین معایب این نوع اسکلتها شامل موارد زیر میشوند.
یکی دیگر از انواع اسکلتهای ساختمانی، نوع چوبی آن است که باتوجهبه شرایط جوی و آبوهوایی اجرا میشود. لازم است بدانید که از این نوع اسکلتبندی در کشورهای آمریکای شمالی، شمال استرایا و اروپا بهصورت گسترده استفاده میشود. آگاهی از معایب و مزایای اسکلت ساختمانی چوبی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از موارد استفاده اسکلتبندی چوبی عبارتاند از:
آگاهی از معایب و مزایای اسکلت ساختمانی چوبی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که همواره مورد توجه مهندسان و سازندگان این سازهها واقع شدهاست. برخی از مهمترین مزایای اسکلت ساختمانی چوبی عبارتاند از:
استفاده از این اسکلتبندی ساختمانی در کنار مزایا و ویژگیهای منحصربهفرد خود، معایبی دارد که باید در نظر گرفته شوند. برخی از معایب استفاده از اسکلت ساختمانی چوبی شامل موارد زیر میشوند:
اگر در ارتباط با نوع و نحوه اسکلتبندی ساختمان خود با چالش مواجه شدهاید، با بهرهمندی از مشاوره املاک سرو میتوانید اطلاعات سودمندی را در اینباره کسب کرده و درنتیجه به یک انتخاب مطمئن دست یابید. این مجموعه قدرتمند، ضمن دراختیارداشتن کادر حرفهای و مجرب، آماده خدمترسانی به مشتریان خود است و شما را از معایب و مزایای اسکلت ساختمانی مدنظرتان آگاه میسازد.
علاوهبر این عامل، خدمات فنی و مهندسی املاک سرو با داشتن کارشناسان قدرتمند به مشتریان خود در آگاهی از ارزش سرمایهگذاری، شرایط خریدوفروش، ریسک و نوسانات قیمت یاری رسانده و منجر به یک تصمیمگیری آسان و مطمئن میشود.
اسکلت ساختمانی یک ساختار اساسی و اصلی در ساختمانها است که با تحمل وزن ساختمان، بهعنوان چهارچوب اصلی سازههای مختلف عمل میکند. این اسکلتها از متریال مختلفی مانند فلز، بتن، فولاد و چوب ساخته میشوند و وظیفه اصلی آنها، انتقال بارهای ساختمانی به سطح زمین است.
انتخاب نوع اسکلتبندی به نظر مهندس ساختمان و همچنین شرایط آبوهوایی و جوی منطقه موردنظر بستگی دارد. از آنجایی که نوع و شکل این چهارچوب میتواند تعیینکننده ابعاد نهایی ساختمان باشد، باید در انتخاب و اجرای آن نهایت دقت و ظرافت بهکار گرفته شود. برای انتخاب صحیح این چهارچوبها و همچنین آشنایی با معایب و مزایای اسکلت ساختمانی میتوانید ازطریق مشاوره املاک سرو مسیر را برای خود هموار کنید.